måndag 8 februari 2010

Mammagryn!

Helgen har bjudit på en uppsjö av härligheter! Inte minst i dryck- och matväg (om än allra mest i sällskapsväg). En klassiker i sammanhanget är Mammagrynet. För oinvigda kan jag berätta att Mammagryn inte bara är namnet på en riktigt god drink, utan kan också vara ett sött litet lamm som kanske visar lite extra hud för damerna eller bara lite skön egentid. Den ensamstående tvåbarnsmamman behöver mycket mammagryn. Drinken kan intas i kaffemugg och låtsas vara te. Den ska egentligen vara riktigt stark (70 % jb) eftersom mamman kanske bara hinner en snabb mammagryn innan något barn måste nattas. Är det tidigt på kvällen, eller om man, som i vårt fall, inte har några barn, kan man göra drinkarna lite mindre starka och istället öka antal. Nog. Så här gör man den:
Tre ingredienser är allt som behövs. Är man lite fiiin kan man tillsätta is, men då får man stå ut med blaskigheten som kan uppstå.
Jim får ligga underst. Lägg gärna märke till de festliga sugrören. (Så kan man inte servera Mammagryn när barnen gråter i rummet bredvid. Då gäller kamoflage, i form av ovan nämnda kaffemugg.)
Pressa i citron.
Toppa med ginger ale (rolls roycen av blanddricka, om du frågar mig)

Mammagryn done!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar