Min mat idag kommer att vara halloumisallad med bröd och sparris och citronkyckling med bulgur och sparris. Det var nämligen extrapris på sparris på COOP. Nåt roligt ska man ju ha på måndagar. Okej, den här rätten kräver alltså att man har lite framförhållning. Man får ta fram kycklingen innan jobbet på morgonen. Fixar du det? Det gör du ju!
Sen när man kommer hem sätter man igång ugnen direkt. Man kokar samtidigt lite vatten. Sen tar man fram alla grönsaker man gillar;

Pressa citron över kycklingen och peppra och salta. Citron och peppar=citronpeppar. Sen kan man skära ett snitt i kycklingen och trycka i lite vitlök och citronskivor. In i ugnen när den är varm. När vattnet har kokat upp häller man lite över bulguren. Det blir ju klart direkt typ. I det vattnet som är klart lägger man sparrisen.

Och vips! Rätt 1 är igång!
Sen hackar man allt gött grönt man vill ha i salladen. Sätt igång en stekpanna och stek svamp och halloumi.
Blanda allt grönt, häll på tryffelolja som är det bästa som finns och blanda i halloumi.
Och såhär blir lunchlådan tills imorgon;
Multitasking is the new black!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar