måndag 1 februari 2010

Dubbelmackan, eller hur man gör 2 maträtter på under 15 minuter

Om du precis som jag har haft en totalt oglamorös, unmovie-like och post-weekend depression måndag, så är det läge att pigga upp kvällen med lite gotter i matväg. Det är otroligt viktigt att man ser till att göra någonting man gillar mycket på måndagar. Man får alltså gå in i affärn och köpa vad man vill, trots att man redan har mat i kylen där hemma kanske. Jag valde halloumi i affärn idag. Det gillar jag. Gillar man getost tar man det. Eller ben&jerrys. Lätt under 15 minuter. Men nu kommer det bästa; Idag skall vi göra två rätter under 15 minuter! En för kvällen och en för matlådan imorgon. Då behöver man inte äta samma sak på lunchen som man gjorde kvällen innan. Nu tänker du kanske "Gud, så svårt. Hur skall det här gå," tänker du." Jag som knappt kan diska och sjunga samtidigt." Ingen fara säger jag. Det är lätt.
Min mat idag kommer att vara halloumisallad med bröd och sparris och citronkyckling med bulgur och sparris. Det var nämligen extrapris på sparris på COOP. Nåt roligt ska man ju ha på måndagar. Okej, den här rätten kräver alltså att man har lite framförhållning. Man får ta fram kycklingen innan jobbet på morgonen. Fixar du det? Det gör du ju!
Sen när man kommer hem sätter man igång ugnen direkt. Man kokar samtidigt lite vatten. Sen tar man fram alla grönsaker man gillar;


Pressa citron över kycklingen och peppra och salta. Citron och peppar=citronpeppar. Sen kan man skära ett snitt i kycklingen och trycka i lite vitlök och citronskivor. In i ugnen när den är varm. När vattnet har kokat upp häller man lite över bulguren. Det blir ju klart direkt typ. I det vattnet som är klart lägger man sparrisen.



Och vips! Rätt 1 är igång!
Sen hackar man allt gött grönt man vill ha i salladen. Sätt igång en stekpanna och stek svamp och halloumi.

Blanda allt grönt, häll på tryffelolja som är det bästa som finns och blanda i halloumi.
Lägg upp på fint fat med gött bröd!

Och såhär blir lunchlådan tills imorgon;

Multitasking is the new black!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar