lördag 10 april 2010

Gladmackan

Ibland vaknar man, som det heter, på fel sida. Det kan vara en kemisk reaktion, orsakad av exempelvis en bakfylla, eller helt enkelt en humörsdipp.
Till frukost kanske inte fil eller den vanliga mackan riktigt gör det.
Då kan en äggröremacka vara på plats. Precis rätt mängd fett, salt och smak för att vända mungiporna.

Gör så här:
Stek en rostmacka i smör. Du kan rosta den också, om du dels orkar ta fram brödrosten (min finns på vinden) eller om du är rädd för smör.
I samma panna (fast efter att du tagit ut mackan): släng i uppvispade ägg, lite mjölk, salt och peppar. Eftersom Kris är Äggrörans okrönta drottning, försökte jag göra som hon gör och lät den "sätta sig" lite i pannan innan man börjar röra runt den.
När röran är klar (ofta lite innan du tror det, eftersom man vill ha en geggig röra och inte en omelettsmulig massa) lägger du upp den på mackan och toppar med några tjocka skivor smakrik ost.


Strykande åtgång. Mjau

1 kommentar:

  1. Jag brukar köra grädde (visp eller mellan beroende på vad som finns hemma) eller t.o.m. kräm fräs i äggröran. Ökar fetthalten, krämigheten och lyckan! Ibland är jag crazy och kastar i lite hackade provencalska örter som jag har i frysen (färdigpreparerade av stort frysmatsföretag). Testa! Om du vill slippa förvara den stackars brödrosten på vinden kan den få bo i Uppsala ett tag...

    SvaraRadera