onsdag 5 maj 2010

Kolla bröna

Om man vill stila till det riktigt fint för någon man gillar, kan man alltid baka. Oj, oj, oh nej tänker ni nu va? Det skall ju jäsa och bakas ihop och jäsa igen och det får inte vara för mycket mjöl och sånt. Men det behöver man inte tänka. Det här brödet tar typ 15 minuter att blanda ihop och sen lite längre tid i ugnen. Okej, 45 minuter, men vadå då. Ibland måste man gå den lilla extra kilometern. Om man har någon hemma på besök som man gillar och som man kanske vill ska komma tillbaks, då kan det här brödet vara på sin plats. Det är jättelätt.
Man tar nötter och torkad frukt, typ hasselnötter och fikon. Hacka ihop grovt. Bilden ovan gör det inte rättvisa, det skall inte vara för mycket jobb med hackandet.
Sen tar man rågkross, vetekross, havregryn, russin och linfrön, en dl av varje. Det skall också vara 2,5 dl rågmjöl, 3 dl vetemjöl och 1 dl solrosfrön i. Lite salt efter det och 1,5 tsk bikarbonat samt bakpulver. Sen blandar man bara ihop allt med 4,5 dl filmjölk och 1 dl mörk sirap.
Mmmm...Gott! Sen skall det då in i ugn i 45 minuter på 200 grader. När det är klart ser det ut såhär;

Nämensåatte...Sjukt mycket godare än scones men typ lika enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar