fredag 7 maj 2010

Don´t you come snap your finger at me, Kajsa Varg or Tore Wretman.

Jag vet egentligen ine vad jag menar med det där, men idag har jag i alla fall gjort en klassiker, köttfärsås, fast i lite "man tager vad man haver" -anda. Lite Wretman meets Varg, typ. Anledningen till detta val av rätt, är därför att vissa bloggläsare har kämpat en del med just köttfärsåsen och inte riktigt lyckats(not my words-deras). Det har också uttryckts en viss önskan om lite mer specifika måttangivelser, inte så mycket höftande, så därför skall jag nu presentera min alldeles snabba köttfärsås med spagetti/pasta.

Ibland befinner man sig kanske hos någon annan när det är dags för lunch. Man vet inte vart sakerna finns, vad som kommer finnas i kylskåpet, eller kanske hur deras spis funkar. Lite så är det för mig idag. Jag är hos mamma och pappa. Kanske inte helt okänd mark, såklart, men man vet ju aldrig vad som kommer att finnas i kylen. Så när jag idag frågade min mor om köttfärs, blev jag ypperligt förvånad när hon sa att ja, det finns i frysen i brygghuset(en del av farmors gamla hus typ). Och hur lycklig blir jag inte när jag upptäcker att det är älgfärs! Det bästa som finns. I pastaväg fanns dessutom älg-pasta! Hur bra kan det bli! Älg-tema, rakt igenom.

Ok, det här behövs förutom färsen, ta ca 500 gram färs.
Jag har tagit en morot, en tomat för att lyxa till det lite och blanda med en burk krossade industri-tomater. En burk champinjoner, också lite industri, men man tar ju det man har. Och nu har vi ju älgfärs och älgpasta, vi är ju inga Per Morberg direkt. Gotta keep it real. Har man färska så tar man dem såklart, typ 5 små. Sen gillar jag att ha ca 1/2 dl rödvin i, lite buljong, typ en tärning, och en hackad lök. Man kan ta en vitlöksklyfta också, men mina föräldrar är som vampyrerna och hatar vitlök, så det blev inget sådant för mig idag.

Hacka, hacka allting. Rivna morötter är gott, men väldigt mycket jobb. Jag pallar inte, men om du gör det, kör.
Stek det tillsammans, samtidigt som älgpastan går i det varma vattnet.

Kolla in pastan!


Sen blandar man med krossade tomaterna, burkchampinjonerna, vinet, buljongen och smakar av med salt. Jag gillar att ha i lite rosepeppar, typ 4-5 korn. Idag hade mamma och pappa enbär också, det tog jag i för att få lite mer viltkänsla. När det är klart, ser det då ut såhär;

Gött kött!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar