måndag 6 februari 2012

Matsamordning

Jamen hallå alla bloglovers! Alltså jag tycker ju att det är otroligt viktigt att man försöker samordna maten när man väl är igång och lagar. Har ni en dag då ni har lite extra energi över så tycker jag absolut att ni ska satsa på matlagningssamordning. Ikväll gjorde jag middag och malåda gånger två typ samtidigt;


Här är första rätten. Typ pannbiff fast med en ost och kapris i. Och spiskummin och peppar å salt såklart. Jag gjorde iordning dessa först och stekte dem lite, sen in i ugnen. Jag älskar ugnen. Den lagar ju maten helt själv. Perf.


Sen gjorde jag omelett. Typ det bästa som finns. Samma stekpanna som till biffarna= ej onödig disk=gött och miljövänligt.


Jag hade lök, skinka, groddar pesto och ost i. Ett trix med omelett är att se till att den liksom inte blir för stekt på undersidan. Man måste alltså sänka värmen. Om den blir för hårt stekt under så tycker i alla fall jag att den smakar som en mix mellan pannkaka och mat, alltså dessert och middag. Sånt gillar inte jag i all fall. Men sen har jag ju aldrig gillat frukt i mat (typ annanas på pizza och sån skit.)


Här är den i pannan! Ni får inte se någon färdig bild på den för om jag ska vara ärlig så såg den lite ut som något som kommit upp, så att säga utan att bli för läskig. Men det blev i alla fall sjukt gott.


Nu ska ni få se vad jag och Matilda gjorde i helgen! Till förrätt gjorde vi lax med skagenröra (se ovan). Även detta sjukt gott och lätt. Gör såhär; gå till en affär, typ ICA, se om de har en fiskdisk, be killen eller tjejen som jobbar där om 2 skivor lax (3 om ni är 3 personer som ska äta, 4 om ni är 4 personer som ska äta, och så vidare va.). Be sedan snällt om lite skagenröra eller annan preferens. Be sedan även om lite forellrom eller löjrom eller så, eller skit i det om ni ej behagar. Köp en citron i affärn också, och nån "kaninmat" (höhö) att ganera med. När ni kommer hem så gör man som en cylinder av laxen, skitenkelt, och sen i med röran. En bit citron, lite rom och lite grönt. Apgott och får garanterat vem som helst på fall (utom eventuellt skaldjursallergiker).


Sen gjorde vi den här! Musslor, som man också köper i en disk. När man kommer hem ska man tvätta dem och kasta de som är sönder. Sen fräser man vitlök och vanlig lök, häller på vin och stoppar i musslorna. Sen får de koka där under lock tills de har öppnat sig. De som inte öppnar sig måste man slänga. Man kan må dåligt om man försöker bända upp dem och äta dem. Jag brukar lägga musslorna i nåt åt sidan och sen göra själva soppan för sig, med typ vin, grädde, lite buljong och persilja. Där får man helt enkelt gå på feeling.Sen lägger man upp musslorna och häller på soppan. Klart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar